Zomerbanden, winterbanden of all-season banden

Wat zijn zomerbanden?
Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7'C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij zomerse temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is, kan de band van een hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heeft u met een zomerband een lagere rolweerstad en dus ook een lager brandstofverbruik, maar dat is nog niet alles! Zomerbanden zijn goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winter/all seasonbanden.
Voordelen zomerbanden tijdens lente en zomer
Als u zomerbanden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn bieden ze veel voordelen, hieronder de belangrijkste voordelen van zomerbanden:

- Sterk verbeterde grip bij temperaturen boven de 7°C
- Minder snelle slijtage
- Betere wegligging met hogere snelheden


Wat zijn all-season banden?
All season banden zijn –zoals de naam al zegt- banden voor alle seizoenen, voordeel hiervan is dat u uw banden niet hoeft te verwisselen als de temperatuur verandert. All season banden hebben een samenstelling die in alle weersomstandigheden goede en veilige prestaties leveren. Als je niet teveel kilometers maakt is dit daarom een hele goede oplossing om op de kosten te besparen. Wel zijn zomerbanden en winterbanden een betere keus voor wie echt optimale prestaties wil.

Germa Auto's bied zowel zomer/winter/all-seasonbanden aan tegen zeer scherpe prijzen!